Борусия (Дортмунд) разби Айнтрахт (Франкфурт) с 4:0 и оглави еднолично класирането в Бундеслигата, като изпревари Байерн (Мюнхен) с една точка на върха. Головете за “жълто-черните” отбелязаха Джуд Белингам (19’), Донийл Мален (24’, 66’) и Матс Хумелс (41’).

Мачът започна отлично за домакините, които поведоха в 19-ата минута. Джуд Белингам получи пас от Юлиан Брант в наказателното поле на Айнтрахт, обърна се чудесно и с много премерен удар с десния крак откри резултата за Борусия. Само шест минути по-късно дойде и второто попадение за “жълто-черните”. Вратарят Грегор Кобел изпълни силно аут, последователно с глава играха Себастиан Алер и Карим Адейеми, който изведе в отлична позиция Донийл Мален, а той от близост не сбърка - 2:0 за Дортмунд след 26 минути игра.

Гостите опитаха да отвърнат на удара, като в следващата атака Рандал Коло Муани стреля, но стражът на Борусия изби. В 31-вата минута Дортмунд пропусна 100% шанс за гол. Карим Адейеми получи отлично подаване от Джуд Белингам и излезе очи в очи с Кевин Трап, но стреля в него. Три минути по-късно Айнтрахт пропусна още едно чисто положение, след като Аурелио Бута стреля с глава, но Грегор Кобел успя да се намеси. В 37-ата минута дойде още една ситуация за гостите, като удар на Марио Гьотце мина на сантиметри от вратата на домакините.

В 42-рата минута интригата в мача приключи. Рафа Герейро центрира отляво и Матс Хумелс засече с глава абсолютно неспасяемо - 3:0 за Дортмунд.  В края на полувремето Джуд Белингам стреля неточно и пропусна да увеличи още аванса на домакините.

HEIMSIEG! ➕3️⃣ FÜR BORUSSIA! #BVBSGE pic.twitter.com/6QYOtqKfTw

— Borussia Dortmund (@BVB) April 22, 2023

Втората част започна с нова ситуация за Борусия, като опасен удар на Белингам бе блокиран. В 60-ата минута пък Донийл Мален тества Трап с далечен удар, но стражът на Айнтрахт се намеси. Шест минути по-късно Даичи Камада стреля от воле встрани от вратата. В следващата атака Дортмунд отбеляза четвърти гол. Карим Адейеми подаде на включилия се отдясно Донийл Мален, който отбеляза втория си гол в мача след удар с десния крак за 4:0.

С победата Борусия (Дортмунд) вече е три поредни мача без загуба в първенството и еднолично е на върха в класирането, като този път се възползва от поредната грешна стъпка на Байерн. Айнтрахт (Франкфурт)  пък вече има осем поредни срещи без победа в Бундеслигата, като тимът е на 9-о място.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago