Хетафе посреща Барселона в мач от 29-тия кръг на Ла Лига. След вчерашната победа на Реал Мадрид, каталунците със сигурност ще търсят трите точки, за да запазят голямата си разлика от 13 точки пред големия си съперник. Хетафе пък се бори със зъби и нокти за спасението си, като ще иска да измъкне поне точка на лидера в класирането.

Домакините се намират в сравнително добра серия, като в последнтие си пет мача в първенството имат едва едно поражение. Наставникът на Хетафе Кике Санчес Флорес няма да може да използва контузените Хайме Мата и Мауро Арамбари. Мадридчани излизат в схема 5-3-2, като Борха Майорал и Енес Юнал в предни позиции ще тормозят защитата на каталунците.

Барселона пък сякаш все още не може да се отърси от тежкото домакинско поражение с 0:4 от Реал Мадрид за Купата на краля, като тимът на Чави не успя да се справи с Жирона в понеделник на "Камп Ноу" и завърши 0:0. Именно този равен мач наруши перфектната серия на каталунците в Ла Лига, които имата четири победи в последните си пет мача в първенството. Наставникът на Барселона Чави има немалко кадрови проблеми, като контузии продължават да имат Усман Дембеле, Педри, Андреас Кристенсен и Френки де Йонг.

👥 𝐀𝐋𝐈𝐍𝐄𝐀𝐂𝐈𝐎́𝐍

⚽ #GetafeBarça pic.twitter.com/K2PNOH1iuk

— FC Barcelona (@FCBarcelona_es) April 16, 2023

Треньорът на каталунците е предприел две промени в състава си в сравнение с нулевото реми с Жирона в понеделник. В игра за Барсе се появяват Жорди Алба и Франк Кесие, а на пейката сядат Ерик Гарсия и Ансу Фати. По този начин пред Тер Щеген ще играят Серхи Роберто отдясно, Кунде и Араухо в средата на отбраната, както и Жорди Алба като ляв бек. В средата на терена ще действат Серхио Бускетс, Гави и Франк Кесие. Тримата в атака ще бъдат Рафиня, Левандовски и Aлехандро Балде, който в този мач ще е в по-предни позиции. Не е невъзможно обаче и Жорди Алба да действа като ляво крило в този мач.

ХЕТАФЕ (5-3-2): Сория; Суарес, Джене, Дуарте, Омар Алдерете, Иглесиас; Максимович, Мила, Ел Хадади; Майорал, Юнал

БАРСЕЛОНА (4-3-3): Тер Щеген; Серхи Роберто, Кунде, Араухо, Жорди Алба; Бускетс, Гави, Кесие; Рафиня, Левандовски, Балде

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe