Отборите на Пари Сен Жермен и Ланс излизат един срещу друг в 31-ия кръг на френската Лига 1 в ключов мач, който може да заплете интригата за титлата. Разликата между двата тима е само 6 точки в полза на шампионите и евентуална победа за момчетата на Франк Хайсе би ги доближила само на три точки от първото място.

За момента Ланс изглежда в по-изгодна позиция, защото отборът записа 4 последователни успеха, докато Пари Сен Жермен победи само веднъж за същото време. В директните сблъсъци пък възпитаниците на Кристоф Галтие победиха за последно днешните си съпернициа преди почти две години на 1 май 2021 г.

𝐓𝐈𝐓𝐋𝐄 𝐃𝐄𝐂𝐈𝐃𝐄𝐑 🏆@PSG_English 🆚 @RCLens

📺 Watch #PSGRCL
⏰ 20:00 BST 🇬🇧/15:00 EDT 🇺🇸 pic.twitter.com/Tjtuzl4sgp

— Ligue 1 English (@Ligue1_ENG) April 15, 2023

Парижани не правят изненада и пускат най-силните си играчи в мача. На вратата е Донарума, а последната линия в отбраната ще пази триото Перейра - Рамос - Маркиньос. По-крилата ще бъдат бързите Ашраф Хакими и Нуно Мендеш, които ще подсигуряват изнасянето на топката към топ стрелците Килиан Мбапе и Лионел Меси.

The Parisian 1⃣1⃣ 🆚 @RCLens 💥#PSGRCL pic.twitter.com/QkNsShtjX7

— Paris Saint-Germain (@PSG_English) April 15, 2023

Гостите от Ланс макар и да не блестят в състава си със звездите на съперника, те вече го наказаха веднъж в началото на астрономическата година и го надвиха с 3:1. Под рамката на вратата днес ще бъде Брис Самба, който този сезон игра във всичките 30 мача на отбора си и допусна едва 22 попадения във вратата си, което е и най-добре пазената мрежа във френската Лига 1.

Нататък гостите ще играя в схема 3-4-3, като в отбрана основната роля ще поеме Дансо, а в халфовата линия Фофана и Самед ще опитат да противодействат на подчертано атакуващия стил на шампионите. Междувременно за реализирането на попадение ще се грижат нападателите Оpенда, Фуlжини и Томасон.

#PSGRCL, c'est dans une heure 🔥

Découvrez 𝐥𝐞 1⃣1⃣ 𝐬𝐚𝐧𝐠 𝐞𝐭 𝐨𝐫 concocté par Franck Haise pour débuter la rencontre face au @PSG_inside !

➡️ Deiver Machado retrouve une place de titulaire dans le dispositif lensois.#FierDEtreLensois pic.twitter.com/kK4sOW2Q4U

— Racing Club de Lens (@RCLens) April 15, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe