Милан посреща Емполи в любопитен мач от 29-тия кръг на Серия “A”. Домакините продължават борбата си за място в Топ 4, като със сигурност ще преследва победата днес, за да се опита да догони откъсналият се на второто място Лацио. Гостите са в средата на таблицата и са далеч от зоната на изпадащите.

Първата среща между двата отбора в началото на октомври миналата година приключи с победа на “росонерите“ с 3:1, изкована в последните секунди на срещата. “Росонерите“ със сигурност  ще са в добро настроение след гръмката победа над Наполи с 4:0 като гост в предишния кръг.

Стефано Пиоли няма да може да използва контузените Златан Ибрахимович и Пиер Калюлю. Наставникът е предприел редица ротации в сравнение с триумфа с Наполи предишния кръг. Атаката на “росонерите“ е изцяло обновена, като Дивок Ориги заменя Оливие Жиру като централен нападател. Зад него ще действат Салемакерс, Победа и Ребич, които заменят Браим Диас, Рафаел Леао и Раде Крунич. Исмаил Бенасер е дръпнат по-назад и ще играе като опорен халф редом до Сандро Тонали. В защитата единствената промяна е сядането на пейката на Симон Кяер, който е заменен от Малик Тиау.

Your AC Milan side to take on Empoli 📋#MilanEmpoli #SempreMilan
Brought to you by @Sorare pic.twitter.com/5HoZO43Rk0

— AC Milan (@acmilan) April 7, 2023

Гостите от Емполи определено не се намират в добра форма, като имат едва една победа в последните си девет срещи в първенството. Наставникът на Емполи Паоло Дзанети отново няма да може да разполага с контузения титуляр страж през сезона Гулиелмо Викарио, както и с Жан-Даниел Акпа-Акпро. Гостите ще разчитат в атака на Франческо Капуто и Роберто Пиколи да тормозят Майк Менян и защитата пред него. Зад двамата нападатели ще действа Томазо Балданци.

МИЛАН: Менян; Калабриа, Тиау, Томори, Ернандес; Бенасер, Тонали; Салемакерс, Побега, Ребич; Ориги

ЕМПОЛИ: Перисан; Ебуехи, Де Винтер, Луперто, Паризи; Фацини, Марин, Бандинели; Балданци; Капуто, Пиколи

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages