Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов коментира победата над Спартак Плевен с 90:76 в двубой от 26-ия кръг на НБЛ. 

"Първо искам да поздравя моите момчета, защото след загубата срещу Левски имаше един малък спад, което беше нормално. Бяхме спечелили девет мача подред, но купата е различна надпревара и спираме да говорим за нея. Девет поредни победи в шампионата наистина, искам да ги поздравя. Като домакини играем силно. Стана много красив мач. Нещата, които ми харесаха е, че загубихме топката само седем пъти. Направихме 23 асистенции. Като изключим последните две тройки направихме 50%, това е страшна успеваемост 10 от 20. Нито един от играчите не игра над 30 минути. Това ми беше целта, защото на 1 април ние имаме мач в София. Исках да ги запазя в максимална топ форма, защото в събота ни чака много тежък двубой срещу Левски. 

Аз даже мисля, че Левски отново ще ни победят, защото явно имаме психологическа бариера, когато играем срещу тях. Тази година са ни победили три пъти. Така, че загуба от 10, 15 точки ще бъде добър резултат за Черноморец. Аз им казвам и на играчите, че Левски са по-добрият отбор от Черноморец и да видим как ще реагират. Може пък и нещо да ги подразня, не знам. С нетърпение чакам да видя тяхната реакция в събота. Ще стане интересен мач и ще се борим. За този двубой обаче съм доволен, защото отново усетихме вкуса на победата. Това е нашата девета и искам да продължаваме в същия дух занапред и да се борим възможно най-напред в класирането", сподели Евтимов.