Атлетико Мадрид не остави никакви шансове на Валенсия в мача помежду им от 26-ия кръг на Ла Лига. "Дюшекчиите" постигнаха убедителна победа с 3:0 и стоят стабилно на третото място в класирането. Тимът на Диего Симеоне е във великолепна форма и няма загуба в последните си 8 шампионатни двубоя, като спечели шест от тях. Мадридчани вече имат 51 точки, но и мач повече от четвъртия Реал Сосиедад, който е с 45 точки. Валенсия се намира непосредствено над зоната на изпадащите, но може да се озове под нея ако Хетафе не загуби от Севиля утре.

Антоан Гризман вкара деветото си попадение през сезона в 23-ата минута и поведе Атлетико към успеха. Малко по-късно гол на Уго Дуро беше отменен заради нарушение срещу Мемфис Депай, което първоначално съдията Хосе Мунуера Монтеро не маркира. След почивката Яник Ферейра-Караско и Тома Льомар довършиха "прилепите", които не са побеждавали тима на Симеоне от 2014 година.

Срещата на "Сивитас Метрополитано" започна с натиск на Атлетико и пропуск на Ферейра-Караско. Маркос Йоренте също беше близо до откриване на резултата, но след неговия яудар топката премина на сантиметри от гредата. Гризман отново дирижираше атаките на "лос колчонерос" и негово перфектно центриране откри възможност пред Мемфис Депай да се разпише, но нидерландецът стреля неточно.

В 20-ата минута Атлетико направи скоростна комбинация с едно докосване, но Депай не успя да преодолее Гиорги Мамардашвили. Доминацията на домакините нямаше как да не доведе до гол и той падна в 23-ата минута. Йоренте изведе през центъра Гризман, французинът технично обработи топката и я прати в мрежата за 1:0.

Най-спорната ситуация в мача се разигра половин час след началото му. Уго Дуро завърши хубава атака на Валенсия с гол, но той беше отменен след намесата на ВАР. Реферът Мунуера Монтеро видя нарушението на Димитри Фулкие срещу Депай, но не спря играта, въпреки че обувката на нидерландеца беше събута след настъпването. Последва контра на Валенсия и точен изстрел на Дуро, но радостта на "лос че" не продължи дълго.

Второто полувреме отново премина при подчертано надмощие на Атлетико. В 49-ата минута Мамардашвили отрази удар на Йоренте, но атаката на домакините продължи с двойно подаване между Родриго де Пол и Ферейра-Караско, последвано от безкомпромисен изстрел в далечния ъгъл на белгиеца. Това беше моментът, в който интригата изчезна и Валенсия разбра, че няма да избегне загубата. 

Смените на Симеоне внесоха още повече острота в предни позиции. Алваро Мората и Тома Льомар престояха на терена само 3 минути, преди да комбинират за последния гол в мача. Испанският национал показа техника и неко центриране, а Льомар отбеляза едно от малкото си попадения с глава. Валенсия можеше да стигне поне до почетен гол, но резервата Самуел Лино, който играе на "Местайя" под наем от Атлетико, уцели гредата. 

След паузата за националните отбори Валенсия ще посрещне Райо Валекано в опит да запише трета поредна домакинска победа под ръководството на Рубен Бараха, а Атлетико ще е гост на Бетис, който също има амбиции за място в топ 4.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages