След три мача без гол Кристиано Роналдо отбеляза един и помогна на своя Ал-Насър да запише трудна домакинска победа с 2:1 над Абха в среща от 21-вия кръг на първенството на Саудитска Арабия. Португалецът беше точен за 1:1 от фал в 79-ата минута, а седем минути по-късно изненадващо преотстъпи на своя съотборник Талиска възможността да изпълни дузпа, която бразилецът реализира за крайното 2:1.

Това беше десети двубой на CR7 в новия му отбор, като той вече има 9 гола на сметката си.

Ал-Насър обаче продължава да бъде втори в класирането на точка зад лидера Ал-Итифак, който този кръг също спечели своя мач.

По-рано през седмицата тимът на Роналдо беше надвил същия този тим на Абха с 3:1 в среща за Купата на краля. Сега обаче двубоят беше различен.

Кристиано и компания направиха много слабо първо полувреме, в което даже се оказаха догонващи. В 26-ата Абдулфатах Адам изведе гостите напред. Нападателят е собственост точно на Ал-Насър, но е под наем в Абха. В края на срещата обаче точно той направи дузпата, довела до победния за домакините гол.

При 0:1 през втората част съдиите подминаха спорна ситуация за дузпа за Абха, а в 76-ата Адам пропусна сам срещу вратаря.

Penalty for Abha on Al Nassr?#النصر_ابها pic.twitter.com/Mwqw7lkCHj

— AlAudhli العوذلي (@AAudhli) March 18, 2023

Мигът на Роналдо дойде в 78-ата, когато той заложи на силен далечен удар от фал. Топката мина през стената и вратарят не успя да я улови - 1:1.

Ronaldooooooo 🤩🤩🚀 pic.twitter.com/x8TnKXWbxF

— AlNassr FC (@AlNassrFC_EN) March 18, 2023

Ал-Насър продължи да натиска, а междувременно Судани от състава на Абха беше изгонен за втори жълт картон в 80-ата.

Така се стигна до игра с ръка на Адам и дузпа в 86-ата. Очакваше се Кристиано да изпълни, но той остави Талиска да стреля от бялата точка. Бившият играч на Порто не сбърка и така домакините спечелиха.

Cristiano Ronaldo poderia ter batido o pênalti e feito seu segundo gol, sendo o “herói” da remontada do Al Nassr contra o Abha.

Porém, ele cedeu a cobrança para o brasileiro Anderson Talisca, que é o artilheiro do time e estava voltando de lesão.

🇵🇹🤝🇧🇷
pic.twitter.com/gDpLT5wqK7

— Tiro de Canto (@tirodicanto) March 18, 2023

Сега в шампионата на Саудитска Арабия също предстои пауза.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe