Чикаго Булс продължава да мечтае за участие в плейофите на НБА през настоящия сезон. Намиращите се в неособено добро състояние тази година “бикове” изтръгнаха ключов успех със 139:131 над Минесота Тимбъруулвс след две продължения в среща от редовния сезон на най-силната лига в света. В основата на успеха за победителите бяха звездите ДеМар ДеРоузън и Зак ЛаВийн, които комбинираха за 88 точки и поставиха нов рекорд от дуо в историята на Чикаго, подобрявайки досегашното постижение на Майкъл Джордан и Хорас Грант, които комбинират за 85 точки в иконичния 69-точков мач на Ем Джей срещу Кливланд през 1990-а.

Absolute bucket getters 🔥@DeMar_DeRozan | @ZachLaVine pic.twitter.com/d4wTrTHMdT

— Chicago Bulls (@chicagobulls) March 18, 2023

По този начин момчетата на Били Донован запазват мястото си в топ 10 на временното класиране на Източната конференция, като заемат десетата позиция с актив от 32 победи и 37 загуби. Основната цел на шесткратните шампиони е да се класира за плей-ин турнира, тъй като шансовете за директно класиране се простират през скъсяване на дефицит от седем победи в сравнение с шестия Бруклин Нетс, което изглежда непосилно. Минесота е в сравнително по-добра ситуация на Запад, като “вълците” са осми с баланс от 35-36, но са само на една победа дистанция от шестия Далас Маверикс, който е с 36-35.

Двубоят в “Юнайтед Сентър” предложи спиращо дъха зрелище, като двата отбора се вкопчиха в здрава битка до последната секунда от добавеното време. А за да се стигне дотам Чикаго навакса двуцифрен пасив в последната четвърт и вкара мача в продължение след страхотен пробив на ДеМар ДеРоузън за 113:113. В първото продължение Минесота отново беше по-близо до победата, но този път Зак ЛаВийн изригна към коша, за да оформи резултат 123:123. Във второто добавено време Никола Вучевич се отличи с важни изяви, допълвайки тези на ЛаВийн и ДеРоузън, за да може Чикаго да спечели двубоя със 139:131.

DeMar DeRozan drops a season-high 49 PTS and pulls down 14 REB to lead the @chicagobulls to the 2OT victory 🔥 pic.twitter.com/pLmBibQnab

— NBA (@NBA) March 18, 2023

ДеРоузън завърши с изумителните 49 точки и 14 борби за 52 минути на терена. ЛаВийн отбеляза още 39 точки с 5 асистенции, а Вучевич се отличи с 21 точки и 11 борби.

Майк Конли приключи с 28 точки, 5 борби и 6 асистенции за Минесота. Джейдън МакДаниълс добави 25 точки и 6 борби, Руди Гобен се отчете с 21 точки, 19 овладени топки и 5 чадъра, Наз Рийд вкара 14 точки, Никийл Алекзандър-Уокър добави 12, а Кайл Андерсън завърши с трипъл-дабъл от 11 точки, 10 борби и 12 асистенции.

Снимки: Imago