Отборът на Берое се изправя срещу Шумен в изтеглен мач от 26-ия кръг на Националната баскетболна лига. Срещата започва тази вечер от 19:00 часа в Стара Загора.  За “зелените” мачът ще служи като генерална репетиция за сблъсъка с Левски от четвъртфиналите за Купата на България във вторник.

Към момента във временното класиране старозагорци се намират на седмото място с баланс от 11 победи и 12 загуби, докато Шумен е на последната 11-а позиция с актив от 4 успеха и 19 поражения.

View this post on Instagram

A post shared by NBLBulgaria (@nbl_bulgaria)

Момчетата на Бойко Миленков бяха в серия от три поредни победи в последните няколко седмици, преди да допуснат грешна стъпка при гостуването си на Спартак Плевен в сряда с 81:105. От другата страна отборът на Шумен спря пропадане от девет последователни поражения с триумф над Черно море Тича със 105:101 след продължение във Варна.

Тази вечер един срещу друг ще се изправят два от тримата най-добри реализатори в родното първенство към момента. Става въпрос за крилото на Берое Дариъс Хол, който бележи средно по 19.7 точки, и развихрилия се в последно време гард на гостите Ишмаел Ел-Амин, който се разписва с по 22.4 точки на двубой, като в последните си три срещи неизменно прескачаше 30-точковата граница.

Една от общо четирите победи на Шумен тази година дойде именно срещу Берое със 77:74 като домакин. След това обаче заралии си върнаха с категоричен успех със 104:79 на своя територия, за да изравнят баланса между двата тима.

Рефери на срещата в Стара Загора ще бъдат Ангел Иванов, Татяна Михайлова-Вълчева и Недко Колев.

Снимка: НБЛ