Отборът на Барселона записа важна победа в борбата си за място в призовата тройка в редовния сезон на Евролигата. Възпитаниците на Шарунас Ясикевичус надиграха Цървена звезда с 85:79 при домакинството си в “Палау Блауграна” в среща от 29-ия кръг на турнира.

𝐅𝐈𝐍𝐀𝐋! QUINA VICTÒRIA, CULERS! pic.twitter.com/z9wlgCZIU7

— Barça Basket (@FCBbasket) March 17, 2023

Така каталунците отново си връщат третото място в класирането с баланс от 19-10, какъвто е и този на вече четвъртия тим на Монако. Неубедителната форма на “звездашите” пък продължава, като сръбският гранд остава на 14-ата позиция с актив от 12-17, изоставайки на три победи разлика от осмия и деветия Баскония и Жалгирис, които имат баланс от по 15-14.

Резултатът между двата тима беше равен на старта на последната четвърт, преди дуото на домакините Ян Весели и Никола Миротич да поеме нещата в свои ръце. Двамата отбелязаха първите 14 точки на Барса в периода, но така или иначе разликата остана минимална при 75:73 в полза на испанския колос. С кошове на Рокас Йокубайтис и Никола Калинич обаче “лос кулес” удържаха набезите на развихрилия се от другата страна Факундо Кампацо и зарадваха привържениците си по трибуните.

✅ 21 punts
✅ 24 de valoració

⭐ 𝐍𝐈𝐊𝐎𝐋𝐀 𝐌𝐈𝐑𝐎𝐓𝐈𝐂 ⭐ pic.twitter.com/0ABiFJfhLf

— Barça Basket (@FCBbasket) March 17, 2023

Ян Весели и Никола Миротич завършиха с по 21 точки за победителите. Томаш Саторанскяи наниза още 13 с 5 асистенции, а Алекс Абринес се отчете с 12 точки.

Факундо Кампацо бе най-добър за Цървена звезда с 24 точки и 4 асистенции. Филип Петрушев добави още 12 точки и 6 борби, Бен Бертил вкара 11, колкото имаше и Лука Митрович.