Осемте тима, които вчера официализираха класирането си на 1/4-финалите на Лига Европа, ще разберат днес своите съперници и евентуалния път, който има да извървят, за да стигнат до финала в Будапеща. Жребият за 1/4-финалите, полуфиналите и това кой би бил домакин на финала ще се изтегли днес от 14:00 часа в Нион. Жребият вече е изцяло отворен, което означава, че един срещу друг могат да се паднат отбори от една страна. Няма и поставени тимове, като първият отбор, който бъде изтеглен, ще бъде домакин в първата среща. Първите мачове от 1/4-финалите ще се изиграят на 13 април, а реваншите са седмица по-късно – на 20 април. Първите сблъсъци от полуфиналите пък са планирани за 11 май, като отново реваншите са седем дни след това. Финалът, на който домакин ще бъде „Пушкаш Арена“, е на 31 май.

Единственото условие в жребия е двата белгийски тима в Лига Европа и Лигата на конференциите - Роял Юнион СЖ и Андерлехт, да не домакинства в един ден, тъй като използват един и същи стадион. Ако жребият отреди и двата тима да домакинстват в първите си мачове, то срещите на Андерлехт ще бъдат с разменено домакинство.

Ето и всичките осем отбора, които ще вземат участие в днешния жребий в Лига Европа:

Манчестър Юнайтед

Ювентус

Севиля

Фейенорд

Рома

Роял Юнион СЖ

Байер (Леверкузен)

Спортинг (Лисабон)

And then there were 8...

Who wins it? 🤔#UEL pic.twitter.com/ouB8Jmj0G0

— UEFA Europa League (@EuropaLeague) March 16, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe