Голямата звезда на Монако Майк Джеймс си навлече гнева на треньорския щаб и ръководството на тима. Американецът бе отстранен от отбора за неопределено време, тъй като е нарушил вътрешните правила на клуба. Според информация на френското издание "Екип" причината за наказанието е невъздържаното поведение на Джеймс, който е отишъл на парти със своя колега Дуейн Бейкън от Панатинайкос веднага след двубоя между двата тима на 8 март.

AS Monaco has temporarily suspended guard Mike James for violating internal club rules 🚨

James will be excluded from team practice activities as the club continues preparation for the upcoming Euroleague Round 29 pic.twitter.com/yv439U6iUA

— AS Monaco Basket EN 🏀 (@ASMBasket_EN) March 14, 2023

Бившият играч на Бруклин Нетс не беше в групата за двубоя срещу Баскония от Евролигата миналата седмица, като също така пропусна и мача срещу Роан от вътрешното първенство. Утре Монако приема Виртус Болоня, като все още не е ясно колко дълго ще е наказанието на Джеймс и дали ще го видим в игра в близко бъдеще.

През настоящия сезон звездата на монегаските записва средно по 16.8 точки, 3.5 борби и 4.7 асистенции, като отборът му заема четвъртото място в класирането на Евролигата с баланс от 18-10.

Снимки: Imago