Треньорът на тима на до 17 години в школата на Локомотив Пловдив Даниел Димитров е хвърлил оставка и повече няма да води своите момчета, научи BgDerby.com.

Какви са причините за изненадващото решение на един от най-успешните треньори в школата на черно-белите през последните 2-3 години все още не успяваме да разберем.  Два независими един от друг наши източника обаче ни потвърдиха за желанието на Димитров да напусне. Вече дори се спряга и че новият наставник на U17 на Локо Пд ще е Николай Греков, който води деца от школата на черно-белите. Греков щял да води U17 в тандем с Димитър Палазов. Помощник на Димитров също бе шефът на школата на черно-белите, тъй като и той, като голяма част от треньорите при черно-белите няма нужния лиценз.

Локо U17 се намира на 12 място във временното класиране след 9 изиграни мача. Черно-белите имат 3 победи, 5 загуби и 1 равенство, постигнато срещу Лудогорец в последния кръг.

След мача с Лудогорец на U17 на срещата е правен разбор от Димитър Палазов и спортния директор Георги Иванов - Гонзо в присъствието на Димитров. Дали тази среща по някакъв начин го е подтикнала да време това решение обаче, можем само да гадаем. Според слуховете в треньорските среди треньорът от известно време обмислял евентуална раздяла с тима от Лаута, други наши източници пък твърдят, че днешната му оставка не е първата в последните месеци.

Сигурно е, че Димитров напуска Локо Пд считано от днес!