Наставникът на Берое Николай Киров обяви след нулевото равенство срещу Локомотив в Пловдив, че футболистите му трябва да се успокоят, за да започнат да вкарват голове и печелят точки. “Заралии” не успяха да победят, въпреки че играха 45 минути с човек повече.

“Реално имахме една ситуация през второто полувреме. Те ни подариха топката. Явно липсата на точки и негативната серия влияе на състезателите. През първото полувреме 5-6 пъти топката ни беше подарена, а ние не се справихме. През втората част още една подарена топка и пак прибързваме.

Когато прибързваш, трудно можеш да създадеш голови положения. Все пак сме почти изцяло нов състав, двама човека чакат да бъдат оправени документално. Става въпрос за двама по-офанзивни състезатели, които ще помогнат. Във фаза “защита” сме припряни. Противникът изпълни три-четири ъглови удари с една атака. Все още търсим варианти със схема на игра, в която се чувстват най-добпре. Казах на футболистите след мача, че ако не се успокоят, трудно ще се получат нещата.

Без значение е къде е играл преди това, когато всяка една точка е важна и тях напрежението ги хваща. Надявам се да съберенм точки, за да могат състезателите да играят в по-спокойна среда.

Когато изгубихме важни точки срещу отбори около нас, ще трябва да наваксваме срещу отбори по-напред в класирането, което е по-трудно, защото са по-класни”, завърши Киров по повод предстоящото домакинство на старозагорци срещу ЦСКА 1948.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Борислав Трошев