Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте коментира думите на Ричарлисон, който сякаш отправи критики към треньора след отпадането на лондончани от Шампионската лига. Играчът се оплака, че не получава достатъчно шансове и често е оставян на пейката. Бразилският национал премина в Тотнъм от Евертън за 60 милиона лири миналото лято, но от тогава е бил титуляр само в седем мача от Висшата лига.

Според Конте играчът не е критикувал него, но е съгласен с изказването му, че "сезонът не е добър" за бразилеца. "Той е прав. Започна добре, но после получи контузия и отиде на Световното първенство, където получи нова сериозна травма. Няма отбелязан гол за нас в първенството, само два гола в Шампионската лига и беше много откровен да каже, че сенозън не е добър. Сезонът не е приключил. Ако заслужава да играе, ще му дам възможност", заяви наставникът.

"Мисля, че той разбра, че е направил грешка, защото когато говориш с "Аз, аз, аз", а не с "ние", това означава, че мислиш само за себе си и си егоист. Повтарям на играчите, че ако искаме да изградим нещо важно, да се борим за нещо важно, да спечелим трофей, трябва да говорим с "ние". Той разбра това много добре и се извини, което е добре, защото имах възможност да си изясня за пореден път какъв е духа на отбора", каза още Конте.

Wonder whether Antonio Conte will ever start Richarlison again this season 👀

— SPORTbible (@sportbible) March 10, 2023

"Шпорите" са четвърти в първенството, но имат преднина от само три точки пред петия Ливърпул. Те отпаднаха от ФА Къп и от Шампионската лига. Договорът на Конте пък изтича в края на сезона. Италианецът обаче увери, че мисли за бъдещето на клуба.

"Ако ме попитате сега дали съм готов да умра за клуба? Да. До края съм готов да умра за този клуб. Когато подписах договор, беше странен договор, за година и половина. Обикновено подписваш за три години. Целта беше за клуба и за мен да видим каква ще е ситуацията. За клуба да разбере моята личност, възможностите ми като треньор, а за мен - същото, да разбера дали сме на на една и съща страница. Сега, година и половина по-късно, клубът ме познава, аз познавам клуба и ситуацията е ясна. Трябва да завършим сезона и след това ще видим", сподели Конте.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago