Днес великанът в работата с подрастващи баскетболисти Здравко Янчев празнува 71-вия си рожден ден. По този повод легендарният треньор се събра за почерпка с някои от действащите състезатели в мъжкия отбор на Ямбол, на които е показвал първите стъпки в баскетбола - Павел Маринов, Георги Герганов, Стилиян Иванов и Александър Матушев.

Здравко Янчев е роден през 1952 г. в Ямбол. След като завършва образованието си, получава възможността да остане на работа като треньор в Левски - в столичния клуб са впечатлени от откритите уроци, които изнася Янчев. Отказва и се връща в родния Ямбол. Казва, че никога не е съжалявал за това си решение. 

През 1993 г. основава БК Тигър, а през 1999 г. кадетската формация на клуба става шампион на България. Пак тогава Здравко Янчев е признат за най-добър треньор в България. През 2001 г. първенството на страната печели и юношеският тим на Тигър.

През 2019 г. воденият от него отбор на Тунджа Ямбол, момчетата U12, стана шампион на страната. Това е трета титла при подрастващите за Здравко Янчев, с което той се изравни със Симеон Варчев.