Една от големите звезди на Барселона Никола Миротич вярва, че българският национал, който носи екипа на Олимпиакос Александър Везенков ще го наследи като носител на приза за Най-полезен играч в Евролигата. 

Отборите на Везенков и Миротич се срещнаха във вторник вечер в Пирея в сблъсък от 27-ия кръг на Евролигата, а Олимпиакос победи Барселона със 77:70. 

Попитан дали наистина вярва, че Везенков е най-полезният състезател в  Евролигата този сезон, черногорец отговори утвърдително пред специализираното издание eurohoops.net. 

„Да, той го заслужава за начина, по който играе за начина, по който отборът се представя. Няма съмнения. Той е най-ефикасният баскетболист този сезон“, заяви Миротич. 

„Чух доста хора да казват – Майк Джеймс. Без съмнение той е невероятен състезател, но виждате колко постоянен е Везенков. Във всеки мач. Начинът, по който създава положения. Впечатляващ е. За мен няма лесни точки, не съществува такова нещо. Трябва да си ги спечелиш, а той го прави“, каза още Никола Миротич. 

„Много е умен. Освен това е и най-добрият борец в турнира, което е невероятно. Ако продължава по този начин, за мен той със сигурност ще спечели наградата за Най-полезен играч“, добави Миротич. 

Александър Везенков води при реализаторите в Евролигата в момента със средно 17.9 точки на мач и 66.8 процента успешна стрелба. 

„В края на мача му казах, че най-полезният играч винаги се появява накрая и да продължава да работи по този начин, а той ми отвърна, че се учи от миналогодишния МВП. Много се радвам за него“, добави още Никола Миротич, който има и испанско гражданство.

Снимка: facebook.com/olympiacosbc