Двамата основни кандидати за закупуването на Манчестър Юнайтед - шейх Джасим бин Хамад Ал Тайни и сър Джим Ратклиф са получили официално уведомление от инвестиционната банка “Рейн”, която контролира продажбата на клуба, че са преминали във втората фаза на евентуална сделка. В следващите дни те ще бъдат извикани в офисите на клуба, където ще започнат официални преговори между страните. 

До този момент се смята, че кандидат-купувачите са отправили своите оферти, които са на стойност между четири и четири и половина милиарда паунда. Тази сума е под исканите от семейство Глейзър около шест милиарда, но страните ще преминат към директни разговори. Медиите в Англия и Франция са твърдо обедени, че шейх Ал Тайни е големият фаворит за закупуването на клуба от “Олд Трафорд” и че в крайна сметка той е готов да плати сума от над 5 милиарда, за да придобие пълния пакет от 100% от собствеността на Манчестър Юнайтед. По последни данни стойността на “червените дяволи” бе спаднала с 13% на международните борси и бе оценявана на под четири милиарда паунда.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages