Като член на УС на ЦСКА Александър Чакмаков застана специално пред камерата на Sportal.bg, за да коментира победата на "армейците" над Спартак Плевен в 23-ия кръг на НБЛ и да разкрие подробности около турнира за Купата на България, на който ЦСКА и Левски са домакини.

- Пореден силен мач за ЦСКА. Струва ми се, че уцелихте шестица от тотото с Таменанг Чо, така ли е всъщност? 
- Според мен той е един от най-добрите и атрактивни играчи, които в момента играят в българското първенство и то се вижда. 

- Откакто се появиха новите попълнения и се завърна Брандън Йънг промени ли се настроението в отбора? 
- Настроението е много добро, тренира се много сериозно. Това е безспорно. Всички, които са работили с Росен знаят, че се тренира много сериозно. Отделно Брандън Йънг е много класен играч. Ние не случайно стартирахме селекцията с него. Днес изнесе мастър клас как трябва да играе един гард, беше много силен. 

- Няма как да подминем темата за Купата на България. Стана ясно, че ЦСКА и Левски ще са домакини с обща кандидатура. Има ли сили ЦСКА да спечели трофея? 
- Още в началото на сезона по време на първата пресконференция казах, че ЦСКА ще се бори за високи отличия, даже за шампионска титла и за Купата. Тогава всички ме погледнаха доста иронично. Сега мисля, че отборът има потенциал. Първите четири отбора са много изравнени и всеки може да бие всеки, независимо, че има Рилски спортист има леко предимство и в Ботевград има много голяма традиция. Левски са Левски и според мен тази година те са отборът, който трябва да бъде много уважаван с това, което направиха. Със селекцията, която направиха, с отбора, който имат могат да бият всеки един за Купата, така че непредсказуемо е. Купата е в София, защото залата е свободна, удобна. Смятам, че ще стане празник за баскетбола и условията ще бъдат прекрасни. 
 

- Има ли сили българският баскетбол да напълни „Арена София“? 
- Както видяхте, залата в Ботевград за националния отбор беше препълнена и с правостоящи. 

- Но там все пак беше Александър Везенков... 
- Вярно е, но аз смятам, че баскетболната публика се завръща. Това е моето мнение. Нашата амбиция е да има около 3000-3500 души, което беше в зала „Универсиада“ на предишния турнир. Дали можем да напълним 8-10 000, не знам. Но това е хубаво за баскетбола. Стъпка напред е. Голяма зала, хубави спонсори, телевизионни мачове, топ отборите на България... Какво повече да иска баскетболната публика?! 

- Ще се появяват ли феновете на ЦСКА на мачовете за Купата? 
- Според мен ще се появят.