От дълги години в България една от най-коментираните теми е начинът, по който се избират футболистите за различните гарнитури на националния отбор. Без значение дали става за мъже, юноши или деца, почти винаги изборът на националните селекционери буди сериозна доза въпросителни.

За съжаление и този път списъкът на България U19 предизвика сериозно вълнение сред футболните среди. И за да не бъдем голословни, ще обърнем внимание на една повиквателна от отбор, намиращ се във Варна. 

Става дума за отборът на Спартак (Варна) и изпратената повиквателна за „соколите“. От тима на Спартак е повикан Филип Колев, който всъщност е под наем от отбора на Локо Пловдив.

От началото на сезона Филип Колев не взима участие в мачовете на Спартак (Варна). И ако това не е достатъчен повод за съмнения около повиквателната, по-голям въпрос буди защо не е повикан другият футболист от набор 2001 в Спартак, а именно Стоян Иванов.

Младокът, който по подобие на Колев, е под наем, но от Берое, се представя повече от прекрасно с екипа на варненци. Иванов е титуляр във всеки мач и дори отбеляза попадение за отбора си.

Интересно е и къде Ангел Стойков е наблюдавал качествата на Филип Колев, след като той самият не е взел участие в мачовете на Спартак? Тази статия няма за цел да оспорва качествата на Филип Колев, които той със сигурност притежава, а да покаже колко спорни и необосновани понякога са повиквателните на националните селекционери.

Ние от BgDerby.com продължаваме да мислим и настояваме, че бъдещето на българския футбол са нашите юноши. Именно заради това и място в националния отбор трябва да получават тези, които са в най-добро оптимално състояние и демонстрират добра форма в изиграните мачове.