В едно от дербитата на Западния бряг Лос Анджелис Лейкърс се наложи над шампиона Голдън Стейтс със 113:105 благодарение на 39 точки на Антъни Дейвис. Денис Шрьодер и Трой Браун пък се отличиха с ключови тройки накрая.

Стеф Къри се завърна на терена за Уориърс след 11 пропуснати мача заради травма, но не успя да помогне на отбора си. Той остана на игрището 32 минути, в които вкара 27 точки. И можеше да наклони мача в тяхна полза, но 1:14 минути преди края пропусна от тройката.

Клей Томпсън подкрепи Къри с 22 точки, но това не се оказа решаващо и серията от пет поредни победи у дома приключи. Голдън Стейт е на 3-о място в Тихоокеанската дивизия с 34/31, а Лейкърс са последни там с 31/34.

За Лос Анджелис Остин Рийвс и Браун вкараха съответно 16 и 14 точки, а ЛеБрон Джеймс пропусна четвърти пореден мач заради разтежение на ахилеса.

Бруклин Нетс се наложи над Шарлът със 102:86 благодарение на 33 точки на Майкъл Бриджис. Така Нетс се завърнаха на победния път след поражение с 28 точки от Ню Йорк Никс преди две нощи. Спенсър Дийнуийди добави 24 точки, а Бруклин влезе в здрава битка с Маями за 7-ото място в цялата Източна конференция.