"Марица" U19 стартира новата футболна година с победа над "Сокол" (Марково) като гост. Възпитаниците на треньора Красимир Иванов се наложиха с 0:2 и така записаха успешен старт на пролетния полусезон в Зоналната група U19. Срещата се игра в неделя на стадиона в село Марково. В 50-та минута Ивайло Рангелов даде преднина на "жълто-сините", в последната минута Станислав Василев сложи точка на спора.

Маричани заемат второто място в класирането с актив от 33 точки от 13 изиграни мача. В следващия кръг "Марица" е домакин на "Атлетик" (Куклен), а срещата е на 11 март от 10 часа.

"Марица" U17 записа убедителна победа с 1:4 при гостуването си на "Пловдив Сити" в среща от 20-ти кръг в Зоналната група U17. Мачът се игра в неделя на стадиона в село Войсил и бе много коректен.

Двата тима изиграха здрав мач. "Жълто-сините" започнаха по-добре и бяха по-настоятелни в първите 20 минути. Възпитаниците на треньора Тенислав Иванов създадоха доста опасни атаки. При една от тях удариха гредите на два пъти. По-късно домакините си отбелязаха автогол, с който "Марица" поведе. След гола маричани се отпуснаха и до края на първото полувреме дадоха инициативата на домакините. Второто полувреме започна с груба грешка в отбраната на "жълто-сините", които подариха топката на домакините и те изравниха.

Най-радващото в мача бе реакцията, която показа отбора на "Марица" след изравнителния гол. Те веднага си върнаха преднината с гол на Никола Каникс. Последваха голове на Радослав Мицев и Ники Иванов, след които резултатът бе покачен на 1:4. До края на мача маричани доминираха, но изпуснаха лековато доста чисти положения.

"Марица" заема второ място с актив от 45 точки. Лидер е "Ботев" с 52. В следващия кръг "жълто-сините" са домакини на "Арда", като двубоят е на 11 март от 10 часа.

"Марица" U17 (2007) разби със 0:7 хасковския "Старско" в среща от 14-ти кръг в Областната група U17. Момчетата на треньора Димчо Беляков доминираха през цялото игровво време и заслужено стигнаха ди резултатната победа. Илиян Савов и Константин Клявков отбелязаха по две попадение, а по веднъж бяха точни Ангел Тосев, Илияян Пиронков и Хасан Байрям.

С 30 точки в актова си "Марица" заема 3-то място в класирането, на точка зад втория "Асеновец". В следващия кръг маричани посрещат тима на "Траките" (Скутаре). Мачът е на 12 март от 10 часа.