Волейболистките на Славия надиграха като домакини ЦСКА с 3:1 (18:25, 25:13, 25:11, 25:21) в мач от 13-и кръг на женското първенство „Демакс лига“, който се игра в зала „Панайот Пондалов“.

Така „белите“ записаха осма победа в шампионата, като с пет загуби и 28 точки заемат четвърто място във временното класиране.

Съставът на ЦСКА пък отбеляза трета загуба, като с десет победи и 29 точки запазва трета позиция в таблицата.

Червените гостуваха без две основни състезателки. Домакините също имаха кадрови проблеми поради контузии.

Двата съперника започнаха равностойно, след което „червените“  се откъснаха и поведоха с 10:5. Натискът продължи и разликата нарасна на 20:12. Славистките се опитаха да наваксат, но само успяха да намалят пасива си до 17:22, като армейките спечелиха гейма и поведоха с 1:0.

В следващите два гейма волейболистките на Славия бяха пълен господар на игрището. Те буквално изригнаха и показаха на какво са способни на свой терен, като и в два гейма направиха дълга серия от по осем точки.  Доминираха изцяло, не оставиха никакви шансове за съпротива на съперника и ги спечелиха с огромна разлика.

В четвъртата част тимът на ЦСКА се опита да се върне и да бъде равностоен. Славистките обаче не позволиха изненади. Запазиха темпото и наложиха волята си, като спечелиха мача с крайното 3:1.

Последният 14-и кръг от шампионата е на 11-март, като всички мачове са в един ден и с един и същ начален час - 18:00.

BGvolleyball.com