Лакатушенията в Пловдив продължават и ситуацията около дострояването на “Колежа” се променя с всеки изминал ден. Вчера привечер стана ясно, че новосформираната комисия за строителството на стадион "Христо Ботев" не е взела решение за подписване на възлагателно писмо към строителя на обекта за дейности на стойност 5 милиона и 353 хиляди лева, осигурени от бюджета на Община Пловдив за 2023 година, за довършването на съоръжението на първи етап.

Само няколко часа по-късно обаче собственикът на ПИМК - Илиян Филипов, е заявил пред 7/8 TV, че връща техниката на “колежа” и, че на 31 март ще издаде стадиона за приемателна комисия.

Ето и пълното изказване, което беше разпространено в няколко медии през последните часове:

„Имах ангажимент към Зингаревич и го изпълних. В първата година събрах мои приятели бизнесмени и помогнахме финансово за издръжката на отбора. За това време стадионът трябваше да е готов. Получихме проектите на 7 ноември 2022 и от тогава работим на пълни оборити. Разчетите са на 31 март да издам стадиона за приемателна комисия. Всичко е обсъдено. Всички забележки са отстранени на 100%. Да не говорим, че част от тях са от предишния строител.

Не знам защо на една пресконференция се чудеха какво да намерят, за да не се построи стадиона. Ако искате нещо да не се случи създайте комисия. Комисията казва ние не трябва да съставим възлагателно писмо, а тя имз такъв ангажимент- в точка 2 на решението на ОбС гласи, че всички актове, протоколи и възлагателни писма по строителството са задължение на комисия, съставена от кмета с председател Тошко Тодоров. Аз съм поел анагажимент към Зингаревич и ще го изпълня. Говорих с моите юристи – какво бих загубил – това са тези 5 милиона.

Ясно казвам аз съм ботевист връщам всички на стадиона. Напук на хората, които искат да не се построи стадиона, аз ще го завърша.

Един от тях е Борис Гиздаков – той не иска да стане стадиона. Той днес лично е твърдял, че не трябва да се дава възлагателно писмо. Като какъв беше той в комисията? Колкото и да иска Гиздаков да не стане стадиона и да пречи аз казвам - стадионът ще е готов на 31 март. Гиздаков не иска Ботев да приеме Левски на Колежа. Виждам заплаха, че ако Зингаревич си тръгне отиваме в А- регионална група и затова Колежа ще бъде готов на 31 март тази година.“

Предвид динамичността на обстановката не е сигурно дали няма да има нова промяна в развитието на нещата.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Sportal.bg