Собствениците на Ливърпул от "Фенуей Спортс Груп" преговарят с големи американски медийни компании, които да се включат в издръжката на клуба, придобивайки дял от собствеността. Наскоро Джон Хенри категорично заяви, че няма никакво намерение да продава изцяло мърсисайдци, както се твърдеше преди няколко месеца. Той обаче призна, че води разговори с други потенциални партньори и бъдещи инвеститори.

Според "Дейли Телеграф" собствениците преговорят с няколко американски медийни гиганти. Един от най-сериозните кандидати за това да придобие част от Ливърпул е Liberty Media - компанията, която от 2017 година притежава Формула 1, а освен това е собственик и на бейзболния Атланта Брейвс. "Форбс" оценява състоянието на компанията на 17,5 милиарда паунда. 

Вчера Ливърпул обяви данните за последната финансова година. О тях стана ясно, че въпреки че през миналия сезон отборът на Юрген Клоп изигра всички възможни мачове, тъй като се бореше до самия край за четири трофея, печалбата преди облагането с данъци е в размер на едва 7.5 милиона паунда. От клуба посочват като причина за това значителното увеличение на разходите. Така например административните разходи са се увеличили с 69 милиона паунда, което се дължи отчасти на увеличаването на размера на заплатите, а разходите по подръжката на "Анфийлд" са нараснали с цели 40%. Това, съчетано с очакванията за сериозни инвестиции по отношение на освежаването на състава на Клоп, прави влизането на нов инвеститор много важно за амбициите на Ливърпул. 

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe