Шест клуба от efbet Лига дължат 14,5 млн. лева на Националната агенция за приходите. С Левски все още няма подписано споразумение за разсрочване на дълга, заявиха от Агенцията за БНТ. 

Освен Левски задължения към НАП имат и ЦСКА - София, Локомотив (Пловдив), Арда (Кърджали), Ботев (Враца) и Пирин (Благоевград). Най-сериозният дял от тези 14 и половина милиона лева се пада на Левски. "Сините" са в разговори за разсрочването на техните задължения, които са в размер на 11 и половина милиона лева или близо 80 процента от общите за българските клубове. Останалите пет клуба дължат общо три милиона. 

Още в петък изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков обяви, че сметките на клуба са запорирани, но че сините няма да имат проблем с получаването на лиценз за следващия сезон. 

"Вярвам, че няма да имаме проблем тъй като точно с оглед на това (споразумение) те ще ни издадат необходимите документи, че сме в такъв процес и Левски ще получи лиценз", обяви Ивайло Ивков. 

От Агенцията уточниха, че до новите разговори с Левски се е стигнало заради заради неизпълнени условия по старото споразумение от 2019 година. Огромната сума е формирана от ненаправени плащания като данък добавена стойност, данъци по Закона за корпоративното подоходно облагане, данъци по Закона за данъците върху доходите на физическите лица, задължителни осигурителни вноски и предоставени за принудително събиране в НАП вземания на Столична община за местни данъци и такси. 

За всички клубове-длъжници от страна на НАП вече са предприети действия за обезпечаване и събиране на задълженията. Един от тях, който не е уточнен, е поел ангажимент за плащане на дълга в пълен размер до края на март, обявиха от Агенцията. 

Изпълнителният директор на ЦСКА - София Филип Филипов коментира пред БНТ, че клубът няма задължения към НАП: 

"В момента ЦСКА няма абсолютно никакви задължения към НАП, но все пак задълженията са изискуеми ежемесечно, защото това е ежемесечен процес и ЦСКА в един момент си плаща задълженията и никога не е имал проблеми с НАП". 

Изпълнителният директор на Пирин Велислав Елезов разкри, че клубът дължи 200 хиляди лева към НАП: 

"Размерът на задълженията, които имаме към НАП в момента е 200 хиляди лева, но се очаква до края на следващата седмица над 70-80% да бъде изчистени“. 

От Ботев (Враца) са разкрили, че задълженията на клуба ще бъдат погасени до края на календарната година, както и че имат сключен договор с НАП и план за погасяването на сумата.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe