Суперзвездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс ще отсъства поне няколко седмици от терените, тъй като е получил травма в дясното стъпало. Новината е изключително неприятна за "езерняците", които остават без своя лидер за неопределено време в заключителната фаза от редовния сезон в НБА. Краля се контузи по време на мача с Далас Маверикс миналата нощ, но въпреки това успя да доиграе срещата и бе в основата на обрата със 111:108. 

Sources: There's fear Lakers star LeBron James is likely to miss an extended period of time with his right foot injury. James suffered the injury in Sunday's win over Dallas, played through it, and belief is he will be sidelined an indefinite amount.

— Shams Charania (@ShamsCharania) February 28, 2023

Все още не е ясно какъв ще бъде точният период, в който новият лидер при реализаторите във вечната класация на лигата ще бъде вън от игра, но се очаква крилото да пропусне поне две седмици. До края на сезона остават около 40 дни, като тимът на Дарвин Хам заема 12-ото място в класирането на Западната конференция с баланс от 29 победи и 32 загуби. 

През настоящия сезон Краля пропусна 14 двубоя досега, като балансът на Лейкърс без него в състава е 5-9. 38-годишният ветеран е водещият реализатор на Лейкърс със своите средни показатели от 29.5 точки, 8.4 борби и 6.9 асистенции. 

LeBron's IG story today pic.twitter.com/SKXyIiAlVF

— Bleacher Report (@BleacherReport) February 28, 2023

Така в следващите седмици ЛА Лейкърс ще разчита основно на Антъни Дейвис и Ди'Анджело Ръсел. Вторият също страда от лека контузия в глезена, но ситуацията при него не е чак толкова сериозна и се очаква да се завърне на терена по-късно тази седмица.