Славия и Хебър (Пазарджик) се изправят един срещу в двубой от 21-ия кръг на efbet Лига. Мачът на “Александър Шаламанов” започва в 12:30 часа, а главен рефер ще бъде Волен Чинков.

Домакините отстъпиха в предишния кръг от шампиона Лудогорец и сега ще искат да стигнат до задължителни три точки, тъй като при евентуална загуба днес и развой в останалите мачове, “белите” могат дори да изгубят мястото си в топ 6. Към момента момчетата на Златомир Загорчич са с 35 пункта.

През седмицата столичани се разделиха с едно от новите си попълнения, което привлякоха през зимата. Става дума за Християн Георгиевски, който се завърна в родната си Северна Македония и подсили отбора на Силекс. Явно треньорското ръководство на Славия не е останало доволно от изявите на играча и той дори не записа официален дебют за отбора.

Ситуацията в Хебър обаче със сигурност е по-лоша от тази на “белите”. Тимът се намира на предпоследното 15-то място с 13 точки. Пазарджиклии имат само 3 победи от началото на сезона, а освен това са вкарали и най-малко голове от всички останали тимове в елита - само 11, като дори последният Спартак (Варна) има повече.

В предишния кръг Хебър най-после се завърна на своя стадион “Георги Бенковски”, след като през есента домакинстваше на “Васил Левски”. “Зелените” премериха сили със Спартак (Варна), но не впечатлиха и завършиха наравно 0:0. В първия си мач от пролетния дял пък момчетата на Владо Манчев допуснаха загуба с 0:2 от ЦСКА 1948. При евентуална победа днес Хебър би се отдалечил от последното място и би запазил шансовете си за оцеляване.

В предишния мач между двата тима, изиграл се в началото на сезона, Славия смачка като гост днешния си опонент с 3:0. Дали днес “белите” ще постигнат нова победа, или Хебър ще успее да изненада, предстои да разберем.

СЛАВИЯ - ХЕБЪР 

Вероятни състави:

СЛАВИЯ ( 4-1-4-1): Вуцов; Томбак, Йеленкович, Виячки, Попадийн; Дост; Добрев, Г. Иванов, К. Стоянов, Тасев; Ахмедов
Старши треньор: З. Загорчич

ХЕБЪР (4-2-3-1): Дебърлиев; Търтов, Осира, Хаджиев, Исуф; Вълчев, Серано; Хавдиев, Марсел, Маружин; Валпорт
Старши треньор: В. Манчев

СЪДИЯ: Волен Чинков
СТАДИОН: "Александър Шаламанов", София
НАЧАЛО: 12:30 часа

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe