Бившият съотборник на Александър Везенков в Барселона - Тайрийз Райс, сподели интересни подробности относно отдадеността на българския национал в тренировъчния процес. Американецът се върна към сезон 2017/18, когато двамата с българския национал играеха заедно в състава на “лос кулес”. Райс сподели, че още тогава Везенков е прекарвал изключително много време в залата, дори и в почивните си дни.

Tyrese Rice knew that Sasha Vezenkov was going places pic.twitter.com/vrvCGcYzk7

— Chris Kaouris (@CKaouris) February 22, 2023

“Когато бяхме съотборници с Везенков в Барселона, имах възможността да го опозная и да видя колко е трудолюбив. Изглеждаше така, сякаш в момента, в който той превключи на следваща предавка и си каже “сега знам кой съм”, то той ще достигне до следващото ниво. И сега виждаме за какво става въпрос, тъй като най-вероятно той ще стане MVP на Евролигата. Той постигна всичко това заради здравата си работа. Бях с него само един сезон и в този период станах свидетел на това колко пот хвърля в залата. Той беше единственият ми съотборник, който прекарваше толкова много време да работи върху играта си. Когато бях в залата - той беше там. В този момент си мислех, че това момче ще се превърне в наистина добър играч. Не са много състезателите, които при почивен ден ще се запътят към залата да стрелят. Цялата тази сериозна работа си проличава”, сподели Райс в подкаст на Novasports.

Трудолюбието на Везенков явно му се е отплатило, тъй като в момента той безспорно е най-добрият баскетболист в Европа. Лидерът на Олимпиакос е основен фаворит за наградата MVP на редовния сезон в Евролигата със своите показатели от 18.4 точки и 7.4 борби при 23.5 среден коефициент на полезно действие.