Официалният сайт на АТР отличи Григор Димитров сред най-прогресиращите тенисисти в световната ранглиста за тази седмица. Топ ракетата ни се изкачи с три позиции от 28-ма до 25-а, след като стигна полуфиналите на турнира от категория АТР 500 в Ротердам.

“Българинът победи Аслан Карацев и петия поставен Хуберт Хуркач в Ротердам, преди да спечели един от мачболите на сезона до момента срещу Алекс де Минор в драматичен четвъртфинал. Независимо че отстъпи на полуфиналите на Даниил Медведев, Димитров се изкачва с три места до 25-тото”, пише в сайта на АТР.

Самият Медведев също се изкачва с три позиции и се завърща в топ 10, като вече е осми. Яник Синер е третият играч, който се облагодетелства в ранглистата заради добрите си изяви в Ротердам - той вече е номер 12 (прогрес с две места), след като елиминира Стефанос Циципас и Стан Вавринка, преди да загуби финала от Медведев.

Четвъртият от полуфиналистите в Ротердам - нидерландецът с “уайлд кард” Талон Грийскоор - за първи път в кариерата си се добра до топ 40. От 61-ви той се изстреля с цели 21 места, като заслужи класирането си за предпоследната фаза след успех над Александър Зверев.

С първия си полуфинал за сезона в Делрей Бийч Макендзи Макдоналд, който елиминира Рафаел Надал на Australian Open, се изкачва със седем места до 49-тото. Бернабе Сапата Мирайес - полуфиналист в Буенос Айрес - вече е 63-ти след скок от 11 позиции.