Рома победи с 1:0 гостуващия Верона и се изравни по точки с Милан, като измести "росонерите" от третото място в класирането на Серия "А". В герой за "джалоросите" се превърна привлеченият през януари Ола Солбакен. Норвежкият халф за първи път започна като титуляр, а в края на първото полувреме донесе победата на тима си с хубав удар след пас на Леонардо Спинацола. Верона не създаде почти нищо в атака и остана в зоната на изпадащите с актив от 17 точки.

След двубоя с РБ Залцбург в Лига Европа проблемите с контузени футболисти в Рома се увеличиха и Жозе Моуриньо се видя принуден да направи сериозни размествания в състава, като дори върна сред титулярите отлъчения доскоро Рик Карсдорп. Нидерландецът не беше играл от ноември, когато Моуриньо го набеди за предател. В средата на терена до Браян Кристанте стартира Едоардо Бове, а зад възстановения от настинка Тами Ейбрахам започнаха Стефан Ел Шаарауи и Солбакен. 

Верона показа забележителен прогрес под ръководството на Марко Дзафарони и взе 8 точки от 4 мача, като се надяваше да продължи възходящото си представяне и на "Олимпико". Новото попълнение Адолфо Гаич поведе атаката, а най-близо до него действаха Сирил Нгонге и Дарко Лазович. Мигел Велосо, Тома Анри и Милан Джурич пропуснаха визитата във Вечния град заради травми.

Солбакен пропусна добър шанс да открие резултата от пряк свободен удар, а Ейбрахам остана на терена само четвърт час. Английският национал получи удар в лицето при едно единоборство и беше заменен от Андреа Белоти. Рома атакуваше повече, но повечето комбинации на домакините не носеха заплаха за защитата на Верона. 

В средата на полувремето имаше няколко епизода, в които играчи на двата тима се спречкаха. Съдията Симоне Соца не се поколеба да вдигне жълти картони на най-активните в протестите си футболисти, а официално предупреждение си заслужи и Моуриньо. Стражът на Верона Лоренцо Монтипо се справи с коварен шут на Леонардо Спинацола, но в 45-ата минута нямаше какво да стори при удар на Солбакен. Норвежецът завърши красива атака на "джалоросите", изострена от пас с пета на Спинацола. Последва точен изстрел по диагонала и Рома поведе. 

В началото на втората част "вълците" се прибраха в половината си и започнаха да разчитат основно на контраатаки. Наставникът на гостите Дзафарони потърси повече опции в предни позиции с пускането на Кевин Лазаня и Джейдън Браф, но отборът му трудно стигаше до удари към вратата на Руи Патрисио. За Рома пък влязоха Мехмет Зеки Челик и Никола Залевски.

Четвърт час преди края Белоти беше изпреварен от вратаря на Верона Монтипо и го настъпи по ръката. Действията все по-често бяха пред наказателното поле на Рома, но отбраната на домакините изглеждаше стабилна. В 89-ата минута Белоти отправи хубав удар с глава, но Монтипо изби в корнер. Това беше последното интересно действие в двубоя, който завърши с минимален, но заслужен успех на "вълците". 

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages