Ботев (Враца) и ЦСКА 1948 излизат днес в двубой от 20-ия кръг на efbet Лига, който започва от 12:45 часа на стадион “Христо Ботев”.

Домакините стартираха с престижно равенство срещу Локомотив в Пловдив пролетния полусезон и са амбицирани да изиграят още един добър мач срещу един от най-силните отбори в първенството. Очаква се дебют в тази среща да направи най-новото попълнение на враачни - Момчил Цветанов, който през седмицата даде гаранция на местната публика, че отборът ще запази мястото си в елита и за следващия сезон.

От своя страна гостите имат далеч по-различни цели и амбиции, които са свързани с класиране на място, даващо право на участие в евротурнирите. Към този момент те са трети в класирането и при успех имат шанс да дръпнат значително пред преследвачите си Славия, Локо Пд, Черно море, Арда и Левски.

Аут за сблъсъка във Враца е централният им нападател Алекс Колев, който е със счупена костица и ще отсъства от терените около 45 дни. Добрата новина за наставника Тодор Янчев е, че за този мач ще може да разчита на Педриньо. Бразилецът не взе участие при успеха с 2:0 над Хебър в първия пролетен кръг, тъй като все още не разполагаше с работна виза, но проблемът вече е решен и той най-вероятно ще се появи на терена през втората част.

Именно крилото е един от четиримата състезатели, които се конкурират за две места по крилата. Другите трима са българските национали Бирсент Карагарен, Радослав Кирилов и Георги Русев.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe