Наставникът на Барселона Чави Ернандес отчита, че за около 14-те си месеца начело на тима е станал по-опитен специалист. Той пое каталунците през ноември 2021 година, след което преобрази отбора и в момента той е фаворит за титлата в Ла Лига.

“Мисля, че станах по-опитен при взимането на решения, в това да бъда по-спокоен в напрегнатите моменти и ключовите ситуации. Както и в това да мога да кажа на дадени футболисти, че няма как да останат в клуба. На моменти тази работа е неблагодарна, но пък като цяло съм доволен”, заяви Чави.

Ключова роля в силните игри и резултати на “блаугранас” има Роберт Левандовски, който този сезон вече помогна с 23 гола и 6 асистенции. В тази връзка наставникът обмисля да акцентира върху него. “Роберт се намира в много добра форма, а и преди това винаги е бил невероятен. Даже може би трябва да го използваме още повече в играта ни, защото когато получи топката, я отиграва добре”, смята Чави.

Световният шампион е изненадан, че има хора, които приема стила на Барса за дефанзивен. “За мен това е невероятно. Та ние сме най-офанзивният отбор заедно с Манчестър Сити. Променяме схемата си на игра от 4-3-3 на 3-4-3 при атака и защита”, обясни Чави.

В следващите няколко седмици той ще трябва да подрежда отбора си без Педри, който получи контузия: “Срамота е, че Педри ще го няма. Но пък Бускетс се завръща, а всички знаем на какво е способен той. Трудно е да видиш как Серхио губи топка”.

Чави добави, че ще даде шанс на Ерик Гарсия. “Мисля, че досега не бях справедлив с него. Той тренира добре, подготвен е и заслужава повече игрови минути. Феран Торес пък се нуждае от увереност. Когато самочувствието ти е ниско, не се представяш на нивото, което хората очакват от теб. Имам пълна увереност във всички, дано да го разберат”, завърши треньорът.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe