Вицешампионите от Нефтохимик 2010 приемат днес в зала “Младост” в Бургас шампионите от Хебър (Пазарджик) в дербито на 15-ия кръг на efbet Супер Волей.

Мачът е днес, 16 февруари, от 18:00 часа.

Срещата е телевизионна и ще бъде предавана пряко по b1b.box.

Домакините от Нефтохимик са трети във временното класиране актив от 31 точки (10 победи, 4 загуби). Пазарджиклии са с същия актив, като са четвърти с по-лошо геймово съотношение. 

Двата отбора се срещаха вече 3 пъти досега в мачове по между си. Шампионите записаха три успеха над съперника.

Хебър вдигна Суперкупата на България след като победи Нефтохимик с 3:1 в началото на сезона.

През първия полусезон те се наложиха като домакини с 3:1. След това, по пътя към спечелването на Купата на България, волейболистите на Камило Плачи отстраниха Нефтохимик на полуфиналите на турнира след победа с 3:0, отново в зала „Васил Левски“.

Сега бургазлии излизат да се борят за успех на свой терен. Те показват възходяща линия, като нямат загуба от началото на втория полусезон. Волейболистите, водени от Атанас Петров ще използват максимално домакинския фактор, като ще търсят реванш от Хебър и запазване на мястото в тройката на шампионата.

От своя страна Хебър също излиза в Бургас в търсене на успех. Състезателите на Камило Плачи гонят спечелване на мача, което ще ги върне на победния път, след като отстъпиха на Левски с 2:3 като гости и на Дея с 2:3 като домакини.

Любопитно е, че наставникът на Нефтохимик Атанас Петров, дълги години бе начело на Хебър и тимът от Пазарджик спечели първите си трофеи точно под ръководството на наставникът, който в момента е начело на бургазлии.

Снимки: NVL/Startphoto.bg