Премиър лийг излезе с изявление, в което разкритикува Съдийската комисия в Англия (PGMOL) заради грандиозните грешки по време на изминалия кръг в Англия. Вчера шефът на съдиите Хауър Уеб свика спешна среща, на която събра официалните лица, ангажирани с ръководенето на мачовете в английски елит. Причината за нея бяха именно тези големи индивидуални грешки през изминалия уикенд, които пряко повлияха на крайните резултати на съответните срещи. 

При първата от тях реферът Лий Мейсън, който отговаряше за ВАР по време на двубоя на Арсенал с Брентфорд, забрави да начертае линии, които да докажат засадата при изравнителния гол на Айвън Тони. В срещата между Кристъл Палас и Брайтън пък попадение на "чайките" бе отменено, след като там видео асистент реферът начерта по грешен начин линията за засадата, използвайки за отправна точка грешния бранител. В дербито между Челси и Уест Хам човекът, отговарящ за ВАР - Нийл Суорбрик, не е информирал главния съдия Крейг Поусън за това, че може би е пропуснал да отсъди потенциална дузпа за "сините от Лондон" заради игра с ръка на Томас Соучек в края.

Днес Премиър лийг излезе с кратко изявление, в което отчете, че представянето на съдиите е под очакваните стандарти, като освен е било поискано обяснение за грешките от последния кръг.

"Висшата лига поставя високи стандарти и е разочарована, че PGMOL падна под тези очаквания през миналия уикенд. В резултат на това Висшата лига поиска PGMOL да прегледа и обясни редица инциденти от мачовете от последния кръг. След вчерашната среща изразяваме подкрепата си към намерението на PGMOL да се справи с тези проблеми и да подобри представянето занапред", се казва в официалното становище на Премиър лийг.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe