Локомотив (Пд) - тренировка

Локомотив (Пловдив) приема тима на Ботев (Враца) в среща от 19-ия кръг на efbet Лига. Двубоят е последен от неделния ден и е очакван с голям интерес от феновете на пловдивчани, които ще имат възможността да посетят за първи път новата трибуна „Бесика“. Мачът започва в 16:45ч.

Новият сектор за феновете на Локомотив ще приюти голяма част от привържениците, след като в края на миналата година бе съборена трибуна „Спортклуб“, а работата по Южния сектор продължава с пълна сила.

През зимата възпитаниците на Александър Томаш не показаха най-доброто си лице и допуснаха няколко загуби от Динамо Тбилиси, Младост Лучани и Хебър. В същото време тимът беше напуснат от доста футболисти, сред които са лидерът Бирсент Карагарен, Раян Бидунга, Преслав Боруков, Александър Василев, Луан, Евандро и Христо Иванов. Христо Иванов от Арда, Денислав Александров, Педриньо, Ерик Сорга и Джовани Трупе подсилиха „черно-белите“.

От своя страна Ботев (Враца) идва в Пловдив с мисъл за трите точки, които ще помогнат на тима в битката му за оцеляване в елита. Воденият от наставника Даниел Моралес тим се подсили в последните дни с бившия футболист на Локомотив Момчил Цветанов. Чико обаче няма да бъде на разположение на врачани за днешния мач.

В дните преди мача врачани проведоха 5-дневен лагер в Стара Загора, тъй като снегът и студеното време под Околчица не позволяваха нормален тренировъчен процес. Новите попълнения Лукас Брамбила и Маркос Мажуга ще бъдат на разположение на Моралес за срещата.

Вероятни състави:

ЛОКО: Хоркаш, Томашевич, Петрович, Павлов, Матеус, Зебли, Витанов, Александров, Дион, Илиев, Сорга

БОТЕВ: Костов, Фераресо, Фелипе, Меси, Мендоса, Рапнуи, Георгиев, Сербер, Гаврилов, Маринов, Переа

Стадион: „Локомотив“, Пловдив
Съдия: Станислав Тодоров
Начало: 16:45 часа