Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) се наложи с 2:0 над Витоша (Бистрица) в среща от 18-ия кръг на Втора лига. Двубоят се игра на "Футболен комплекс Ботев 1912".

"Канарчетата" взеха много важен успех по пътя към оставане във второто ниво на родния футбол. Мачът бе официален дебют за Даниел Коен начело на "жълто-черните".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ - "жълто-черна" доминация:

Във втората минута Мартин Христов пусна диагонален пас към Димитър Папазов, който овладя отлично и намери Монир Ал Бадарин. Халфът пое контрол върху топката и отправи удар от 20 метра, отразен от вратаря.

В 7-ата минута Пламен Цончев центрира отдясно, вратарят на гостите се намеси много лошо и подари топката на Самуел Акере, който на празна врата вкара за 1:0. 120 секунди по-късно Монир направи атрактивна задна ножица, но ударът бе спасен от вратаря.

В 13-ата минута гостите отправиха първия си удар, но той бе неточен. В следващите минути "жълто-черните" доминираха на терена, но не стигаха до сериозни положения, а до края на първата част удар на Акере мина покрай вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ - натиск на Витоша, силни изяви на Мартин Панев:

След почивката гостите доминираха изцяло и контролираха случващото се на терена. Играта се водеше предимно в половината на Ботев, а с решаващи намеси бе вратарят на "канарчетата" Мартин Панев.

В 49-ата минута играч на Витоша остана очи в очи с Панев и стреля, а стражът на пловдивчани се намеси отлично. Атаката продължи с опит за удар, който бе блокиран от Атанас Чернев.

Секунди по-късно опасен удар на футболист в зелено мина над вратата. В 56-ата минута Акере центрира отдясно и Никола Гелин засече от движение, но след рикошет кълбото излезе в корнер.

В 64-ата минута центриране от ъглов удар бе засечено с глава от играч на Витоша, като само перфектната изява на Мартин Панев запази аванса на "канарчетата". В следващите минути натискът на гостите продължи.

В 83-ата минута Емил Гъргоров получи в наказателното поле, обърна се и стреля, но Панев улови. В 88-ата минута опитният Гъргоров се разходи между "жълто-черната" отбрана и с удар от 10 метра като по чудо прати топката в аут.

Така се стигна до последната минута на редовното време, в което Ботев реши всичко с втори гол. Пламен Цончев се пребори за висока топка, напредна и останал сам срещу вратаря го преодоля за крайното 2:0.

СТАРТОВИЯТ СЪСТАВ НА БОТЕВ: Мартин Панев, Димитър Папазов, Атанас Чернев, Мартин Христов, Никола Нейчев, Пламен Цончев, Лъчезар Балтанов, Красиан Колев, Монир Ал Бадарин, Самуел Акере, Никола Гелин

РЕЗЕРВИ: Христиан Божков, Мирослав Георгиев, Костадин Татаров, Иван Иванов, Добромир Павлов, Станислав Петков, Габриел Златанов, Константин Павлов, Даниел Гичев