Лидерът на женския национален отбор на България по баскетбол Борислава Христова се превърна в заплаха №1 за коша на европейския шампион Сърбия. Крилото на клубния Сепси реализира 20 точки срещу сръбкините, към които добави още 4 борби и 5 асистенции при поражението със 76:102 в последен мач от квалификациите за ЕвроБаскет 2023.

“След първия мач, който изиграхме в Белград, искахме да излезем доста по-мотивирани, защото не мисля, че това бе нашата игра там. Въпреки че мачът нямаше значение за класирането, ние искахме да излезем и да оставим сърцата си на игрището. Играем в България - доста фенове дойдоха, за което искам да им благодаря. Вкарахме 80 точки на Сърбия, което само говори за потенциала на този отбор. Не се справихме с някои неща в защита - пик-н-рола доста добре го разбиваха, но мисля, че се справихме доста добре.

Безспорно загубихме доста класни състезателки с много опит, но мисля, че това подмладяване помага на младите да се изявяват и да надграждат с всеки изминал мач. Този двубой показа едно надрастване в сравнение с предишните, които изиграхме. Смятам, че с доста повече тренировки като колектив ще имаме и доста по-добри резултати. Просто ни трябва повече време заедно, за да се обработим. Доста по-здраво трябва да подхождаме, за да можем да бъдем на нужното европейско ниво”, каза Христова след срещата в Самоков.

Снимка: Startphoto.bg