Американецът Джон Иснър и китаецът Ибин У се класираха за финала на турнира на твърда настилка в Далас (САЩ) с награден фонд 737 170 долара.

Ибин У се превърна в първият китайски тенисист, който достига до финал в турнирите от АТП, след трисетова победа на полуфиналите над водача в схемата Тейлър Фриц (САЩ) с 6:7(3), 7:5, 6:4 за два часа и 34 минути.

Китаецът преодоля всички девет точки да пробив, включително пет, когато изоставаше със сет и 1:2 гейма във втория. Фриц направи 20 аса, а У само 6, но представителят на Китай се възползва на два пъти от четирите си шанса за пробив.

„Останах търпелив, защото знам, че съм стабилен на крайната линия и нямаше нужда да прибързвам. Когато имам точка за пробив, тогава пробвам някои големи удари“, заяви Ибин У, който през миналото лято стана първият китаец, който стига до третия кръг на Откритото първенство на САЩ и то, стартирайки от квалификациите.

Той ще се изправи срещу друг американец в битката за трофея – Джон Иснър. Петият поставен Иснър отстрани сънародника си и шести поставен Джей Джей Уулф също в три сета след обрат 3:6, 7:5, 7:6(4) в мач, продължил два часа и 31 минути. Американецът ще гони 17-а титла в кариерата си.

View this post on Instagram

A post shared by Ivan Ivanov Tennis (@ivan.ivanovofficial)

„Спасих доста точки за пробив. Нуждаех се от всичките си оръжия днес“, коментира Иснър.