Посрещачката на Марица (Пловдив) Виктория Коева даде специално интервю пред Дарик радио на връщане от румънския Търговище, където волейболният хегемон на България загуби последния си мач от груповата фаза на Шампионската лига. Навръх 18-ия си рожден ден тя си пожела следното:

"Пожелавам си на първо място всички да сме здрави – семейството ми, отборът, щабът и приятелите ми. Останалото ще се нареди".

"Да, аз се чувствам супер в Марица. Беше ми мечта да съм тук и се радвам, че я постигнах", поясни тя.

Коева разказа за момента, в който стана част от пловдивския тим:

"Имаше вълнение. Тогава беше настъпил ковид, бяхме под карантина и не се знаеше какво ще се случва. Нямах търпение за това ново предизвикателство и бях много развълнувана“.

„Нещата трябва да се съчетават, не може едното без другото. Разбира се, може и много по-добре, но мисля, че засега се справям“, каза тя относно съчетаването на спорта с ученето.

Коева говори и за лябимия си предмет в училище: „Преди много ми харесваше биологията, но сега вече да кажем, че повече езиците ме влечат“.

„Искам да играя на много високо ниво, към това се стремя, а за това какво ще уча, мисля да го оставя на времето“, заяви посрещачката.

„От малка съм покрай спорта заради родителите ми. Преди се занимавах с други спортове, но заради майка ми влязох в залата по волейбол. Така се получиха нещата. Супер много ми хареса още в началото и си казах, че това е моето нещо“, разказа за първите си стъпки във волейбола тя.

„Гледам да не обръщам внимание на тези неща. Няма промяна в училище, аз уча в спортно училище. Там има много спортисти, които са се изявили по някакъв начин и не ги забелязвам тези неща“, каза Коева относно това, дали успехите в спорта карат останалите в училище да се отнасят различно с нея.

„Гледам да се старая, невинаги се получава, но гледам да се доказвам. Ние все пак сме отбор, всяка една е полезна във всеки един момент“, допълни тийнейджърката.

Тя говори и за любимата си музика: „Имам много любими изпълнители, но на този етап слушам най-много Drake. В момента не се сещам за любима песен“.

„В близкото бъдеще искам да станем шампиони и лятото се надявам с националния отбор да постигнем успехи. За по-далечното бъдеще мечтая да играя в големите отбори в Европа и по света и да стигна до женския национален отбор“, пожела си Виктория Коева.

„Този номер случайно си го избрах. Просто ми харесва и си казах, че това ще е моят номер“, завърши тя, коментирайки екипа с №10, с който играе в Марица Пловдив.