Звездата на Лудогорец Кирил Десподов говори за всичко най-интересно в клуба. Той не пропусна да коментира пред "Домът на футбола" поредната му награда за "Футболист на годината" и националния отбор.

"Нарадвах се на наградата, разбира се. Дълго време ще се радвам. Скромна почерпка обаче беше и се върнах в Разград, тъй като предстои работа. Всеки един спортист има трудни моменти през годината, но за радост бяха за кратко. За мен беше прекрасна година, отбелязах два гола на финала на Суперкупата, спечелихме титлата с клуба. Имахме лоши резултати през лятото с националния тим, но след това завършихме добре годината с Младен Кръстаич начело. Изпратих добра година и се надявам предстоящата да е също толкова силна. Не е коректно да коментирам нивото на българските играчи. Наистина, последните 1-2 години няма момчета, които да се представят феноменално навън, което не е добре за футбола. И след церемонията казах, че се надявам да имате доста по-труден избор за следващата година. Това ще значи, че има конкуренция. Това ще е добре и за националния отбор, защото ще има таланти, които ще ни изстрелят към мечтата ни", започна той. 

"Според мен има конкуренция, не знам защо мислите, че няма. Чочев, Груев и Недялков са много добри футболисти. Те са професионалисти и се раздават на максимум. Мисля, че те са ми конкуренция, но аз не го гледам по този начин. Трябва да сме сплотени и да оставяме на журналистите да преценяват кой заслужава наградите. За мен е огромна чест да се наредя до Стоичков и Бербатов, които са оставили невероятна следа. Не знам дали скоро някой ще стигне изобщо това ниво. Затова казвам, че съм горд, но това не е зоната на комфорт, в която ще вляза. Ще се опитам да постигам още повече успехи и да продължа да надграждам", добави още националът. 

"Имам предпочитания за чужбина, но ще ги запазя за себе си. Всеки един играч мечтае да играе в Европа, за да се развива. Това важи и за мен. Казал съм обаче, че оставам до лятото, така че трябва да мисля сега само и единствено за Лудогорец. Трябва да съм здрав, да съм във форма, да сме шампиони и после ще видим как ще се развият нещата. 

Претръпнал съм към критиките отдавна. Благодаря на критиците, защото ме правят по-силен и ме държат на крака всеки ден. Всеки един човек се бори със зъби и нокти да се развива. Трябва да уважаваме труда на хората. Всеки има свое мнение, но не знам защо си мислят, че това мнение ни интересува. Мен ме интересува мнението на хората, които разбират от футбол и могат да ме тласнат нагоре. 

Вече от две години съм в Лудогорец и не е малко натоварването в клуба, тъй като се търси максимума във всеки турнир. Мисля, че ще се справим, имаме силни играчи и дълга скамейка. Готови сме ментално и знаем, че искаме да станем шампиони", коментира Десподов. 

"Аз не искам да коментирам конкуренцията. Аз казах на лагера в Турция, че битката ще е жестока. Всеки ще иска да извлече максимума и да стане шампион, но мисля, че ЦСКА ще ни е основният конкурент. Няма да е лесно, но ние обичаме предизвикателства и го показахме и в Лига Европа. 

Андерлехт е много добър отбор. Имат проблеми сега, но това не трябва да ни отпуска. Те са сериозен клуб, със сериозни играчи и ще ни затруднят, ако си мислим, че ще минем напред лесно. Добре е да има още луди вечери, добре е и за българския футбол, ако продължава напред в Европа. 

В последните мачове имахме позитивни резултати с националния отбор и е важно какво направим в квалификациите. Има добра атмосфера в отбора, но трябва да пренесем тази енергия в предстоящите мачове, за да класираме България. Това е болна тема на всички в България. Винаги казваме, че трябва да се направи нещо в тази насока и сега ние сме в тази позиция, за да направим това реалност. Тошко Неделев може да ни помогне като по-опитен играч, както и още няколко състезатели. 

Голът срещу Северна Македония ми донесе голяма емоция. Всички знаят каква беше ситуацията. Заболя ни от освиркванията, беше несериозно това, което се случи. За мен този гол беше специален, защото защитихме родината си и нямаше как да дадем задна, защото това беше важен момент за българския народ като цяло. Имаше много щастливи хора и радостни коментари. 

Две са мечтите ми – да класираме България за голям форум и да играя в Шампионската лига", завърши Десподов. 

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe