След като стана яснол, че отборът на Манчестър Сити е застрашен от сериозни санкции заради финансови нарушения в периода 2009-2017 г., в последните часове се появи и информация, че един от мениджърите на клуба във въпросния период - Роберто Манчини, също може да попадне под сериозни рестрикции, предава италианският сайт football-italia.net. Обвинението към него, е че докато е бил начело на отбора между 2009 и 2013 г. е подписал тайно споразумение с клуба да получава двойно повече от заявената си заплата.

Журналистът от Times - Мартин Зиглер, описа подробно как английският хегемон от последните години е обвинен за над 100 предполагаеми нарушения на финансовите разпоредби след четиригодишно разследване.

Документи, публикувани от Der Spiegel, показват, че настоящият селекционер на националния отбор на Италия е имал консултантски договор в сянка с базирания в Абу Даби клуб Ал Джазира, който тихомълком му изплатил поне седемцифрена сума за четиригодишния период, в който ръководи “гражданите”. Първият договор на Манчини подписа с Манчестър Сити гарантира основна заплата от 1,45 милиона нетни, като се твърди твърди, че в същото време е получавал от арабския клуб 1,75 милиона паунда на година.

The investigation started in December 2018 after the German investigative website Der Spiegel published documents from the Football Leaks cache which originated from the Portuguese computer hacker Rui Pintohttps://t.co/9x6JvFjZnG

— Times Sport (@TimesSport) February 6, 2023

Der Spiegel публикува още и имейли, които изглежда показват как компанията на Манчини - “Italy International Services” е издавала тримесечни фактури на Манчестър Сити, от където след това са били препращани суми към собственика на “гражданите” - Шейх Мансур, който пък от своя страна ги препредавал на Ал Джазира, за да могат да бъдат изплащани на италианския специалист.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago