Тотнъм приема Манчестър Сити в дербито на 21-ия кръг на Висшата лига. "Гражданите" ще се опитат да се възползват от грешката на Арсенал и да намалят разликата до лидера в класирането.

На "Тотнъм Хоспър Стейдиъм" обаче те са играли четири пъти и не са вкарали нито един гол, като всичките пъти са си тръгвали победени. Миналия сезон Тотнъм спечели и двата мача срещу този съперник. Последната среща между двата отбора беше през януари и Ман Сити стигна до успех с 4:2, въпреки че губеше с 0:2 на почивката.

🚨 TEAMS NEWS 🚨

⚪ Pedro Porro on the bench for Tottenham
🔵 Kevin De Bruyne on the bench for Man City

Watch Super Sunday live on Sky Sports 👀

— Sky Sports Premier League (@SkySportsPL) February 5, 2023

Тотнъм излиза със същия състав, на който заложи в последния си мач от първенството, който беше срещу Фулъм преди две седмици. Новите попълнения Педро Поро и Арно Данжума са на резервната скамейка и очакват дебюта си за "шпорите".

Пеп Гуардиола е направил четири промени от срещата с Уулвс в шампионата. Голямата изненада е оставянето на Кевин Де Бройне на пейката. Испанецът излиза с нова схема и Хулиан Алварес ще партнира на Ерлинг Холанд в атаката, а Бернардо Силва ще действа в халфовата линия. Кайл Уокър се завръща в тима като капитан, а Лапорт е заменен от Аке. Гюндоган е оставен на пейката, а Стоунс е контузен.

ТОТНЪМ - МАН СИТИ

ТОТНЪМ: Лорис, Емерсон, Ромеро, Дайър, Дейвис, Перишич, Хьойберг, Бентанкур, Кулушевски, Сон, Кейн
МАН СИТИ: Едерсон, Уокър, Аканжи, Аке, Люис, Родри, Силва, Грийлиш, Марез, Алварес, Холанд

"Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago