Центърът на Индиана Пейсърс Майлс Търнър се съгласи да подпише нов двугодишен договор на обща стойност 60 милиона долара, съобщи неговият агент Остин Браун пред EPSN. 

В контракта е включено увеличение на заплатата на баскетболиста със 17,1 милиона долара за този сезон, които ще се прибавят към 18-те милиона, които трябваше да получи. През следващите два сезона 26-годишният Търнър ще получи общо 41 милиона долара, като така бъдещето му с Индиана ще бъде обвързано до лятото на 2025 година. 

Преди подписването на сделката в медиите в САЩ се спекулираше, че Търнър може да бъде изпратен в друг отбор преди затварянето на трансферния прозорец в Националната баскетболна асоциация в средата на февруари. 

През настоящия сезон Майлс Търнър има показатели от 17,5 точки, 7,9 борби и 2,4 чадъра средно на мач. Той има и четири мача с поне 30 точки - нещо, което бе правил само четири пъти преди това в цялата си кариера. 

Индиана Пейсърс е на 11-о място в класирането на Източната конференция с 24 победи и 28 загуби, като тимът отстъпи в девет от последните си десет срещи.