Наставникът на Славия Златомир Загорчич даде интервю пред Sportal.bg в Турция, където "белите" са на подготвителен лагер. Специалистът изрази надежда, че отборът му ще успее да се класира за евротурнирите. Бившият национал коментира и изказването на техническия директор на Българския футболен съюз Георги Иванов за състава на националния отбор. Роденият в Нови Сад бивш централен защитник заяви, че е съгласен с позицията на Гонзо.

"Искахме физически да се подготвим много добре за началото на новия полусезон. Мисля, че сме достатъчно добре подготвени, сега вече ще се занимаваме много повече с футболните неща. Да, имаме доста млади футболисти, добри футболисти - това е много важно. Всички, които са с нас, показаха, че заслужават да получат шанс. Целта ми е всеки следващ мач - повече спечелени мачове ще ни пратят в евротурнирите, ще е идеално. Локомотив ако иска купата, първо трябва да мине през нас. Няма да им е лесно, и на нас няма да ни е лесно. Ще търсим победа в този мач.

В Славия имам хубави моменти - когато взехме купата, беше най-хубавото. На финала с Левски момчетата се раздадоха не на 100%, а на 1000%. Никога не правя списък с петима изпълнители на дузпи, просто питам кой е готов, кой е максимално концентриран. В този мач всички бяха концентрирани. Пожеланието ми към феновете на Славия е да ги има повече на нашия стадион, да ни подкрепят във всеки мач, а ние им обещаваме хубави резултати и се надяваме следващата година да играем в евротурнирите.

71

Няма да е лесно на нито един отбор, който се класира в плейофите на първенството. Разбира се, ЦСКА и Лудогорец са най-силните отбори, но през другия полусезон може да е различно. Националният отбор ли? Познавам Младен Кръстаич като футболист, не се познаваме лично. Харесаха ми и двата мача под негово ръководство, които гледах. Щом се приберем в София, ще потегля към Ловеч, за да се видя с Люпко Петрович.

Изказването на Гонзо за националния отбор и българите? Честно казано, и аз съм на мнението на Гонзо. Да, аз играх като натурализиран на Евро 2004, Зоран Янкович и Предраг Пажин също, бяхме тримата на европейско, но съм на това мнение - българският футбол трябва да се развива, по-силните отбори да имат малко повече български футболисти в състава. Сигурен съм, че в България има достатъчно добри български футболисти, които могат да играят във водещите отбори. За мен Гонзо е прав, да", заяви Загорчич.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.