Мениджърът на Манчестър Джосеп Гуардиола смята, че утрешният сблъсък с Арсенал от 1/16-финалите на ФА Къп се явява много добра възможност за това неговият тим да покаже къде се намира спрямо лидера в Премиър лийг. Двата тима водят битка за титлата в първенството, но все още не са се срещали в директен сблъсък през този сезон, защото двубоят им от първата половина на сезона бе отложен. Сега Арсенал и Сити ще се срещнат два пъти в рамките на десетина дни.

„Това е различено състезание от Премиър лийг. Този мач е като финал. Трябва да докажем какво е нивото ни. Най-добрият начин е да го направим срещу тим, който има 50 точки в лигата. Трябва да покажем колко далеч или колко близо сме. Трябва да сме на най-доброто си ниво.

Дали съжалявам, че пуснахме Зинченко и Жесус в Арсенал? Защо? Защото побеждават? Те бяха невероятни за нас. Изпитваме голямо уважение към двамата. Първо като хора, след това и като футболисти. Разбира се, искаме да ги победим, но аз съм повече от доволен от техните успехи.

Знаехме, че когато някой клуб дойде с оферта за Артета да го направи свой мениджър, той ще напусне. Не съм човек, който ще му каже „остани с мен“. Всеки има своите мечти. Знаех, че той ще отиде в този клуб, на който бе капитан и на който е фен. Той обича този клуб. Спомням си, че когато вкарвахме голове, той скачаше всеки път, с изключение на тези срещу Арсенал. Тогава просто си седеше на мястото. Ако аз бях асистент тук и Барселона ми се обади, щях да тръгна веднага. Хората трябва да летят. Същото важи и за играчите. Когато не са доволни, трябва да си тръгнат, защото животът е твърде кратък", заяви Гуардиола на днешната си пресконференция. 

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago