Избраният под номер 1 в драфта през миналата година Паоло Банкеро вкара 23 точки за победата на Орландо Меджик със 113:98 над лидера в Източната конференция на Националната баскетболна асоциация Бостън Селтикс.

За "магьосниците" това бе едва 18-а победа в 47 мача през сезона, но с нея те попречиха на "келтите" постигнат десетия си пореден успех. Въпреки поражението Бостън остава начело в класирането в цялата лига с показатели от 35 победи и 13 поражения. Притеснителен за феновете им обаче може да бъде фактът, че Орландо има три успеха в четири мача срещу любимия им тим този сезон.

Бостън водеше с пет точки в началото на второто полувреме, което бе и най-големият аванс на "зелените" в хода на целия мач. Орландо обаче отговори със серия от 31:13, с която поведе с 86:73 и домакините повече не погледнаха назад.

Центърът Вендел Картър-младши вкара 21 точки за победителите, с 18 завърши Коул Антъни, а Джонатан Айзък, който изигра първия си двубой след повече от две години лечение на контузия в коляното, приключи с 10 точки за 9 минути на терена.

За Бостън по 26 точки вкараха Джейлън Браун и Джейсън Тейтъм, но единствено Сам Хаузер с 13 и Дерик Уайт с 11 точки от съотборниците им достигнаха двуцифрен актив.