За трети път през настоящия сезон лидерът на Черно море Тича Аверил Ъгба печели званието за най-добре представил се играч на кръга в редовния сезон на НБЛ. Независимо от драматичното поражение със 78:82, което неговият тим претърпя при гостуването си на Шумен в двубой от 14-ия кръг, американецът заслужи званието заради невероятното си представяне в срещата и умопомрачителния коефициент на полезно действие от 49, който той постигна в двубоя.

Ъгба регистрира петия си пореден дабъл-дабъл в шампионата, който се превърна и в най-внушителния му такъв - 31 точки и 19 борби, към които добави и 2 асистенции, 3 откраднати топки и 1 чадър за близо 40 минути на терена. При стрелбата си крилото бе 12/17 от игра, включително 7/9 от наказателната линия. Всичко това обаче не беше достатъчно за обрат на “моряците”, които до последно останаха зад своя съперник в резултата.

В последните си три мача Ъгба постига коефициент от поне 35, като през настоящия сезон 200-сантиметровият състезател се отличава със средни показатели от 18.8 точки и 10.7 борби със среден коефициент от 26.2 в шампионата.

Снимка: НБЛ