Квалификантката Линда Носкова продължава с изненадите на турнира по тенис за жени в Аделаида (Австралия) от сериите УТА 500 с награден фонд 826 837 долара. 18-годишната чехкиня отстрани на полуфиналите водачката в схемата Онс Жабюр (Тунис) с 6:3, 1:6, 6:3 и се класира за финала, където ще срещне представителката на Беларус Арина Сабаленка.

Това е най-голямата победа в кариерата на заемащата 102-о място в ранглистата Носкова, тъй като Жабюр държи втората позиция в света. В първия кръг на турнира чешката тенисистка, която до участието си в Аделаида не бе играла срещу съперничка от топ 100, отстрани и третата в схемата рускиня Дария Касаткина.

Final inbound for Linda Noskova! 🙌🙌

She defeated Ons Jabeur in a three set thriller!
Final Score: 6-3 1-6 6-3 🔥#AdelaideTennis pic.twitter.com/dQvmjHhbn6

— Adelaide International (@AdelaideTennis) January 7, 2023

Двубоят между Линда Носкова и 28-годишната Жабюр продължи час и 46 минути. Въпреки, че успя да изравни резултата на 1:1 сета, тунизийската тенисистка допусна ранен пробив в третата част, изостана с 1:4 гейма и загуби срещата.

В другия полуфинал втората в схемата Арина Сабаленка (Беларус) победи румънката Ирина-Камелия Бегу с 6:3, 6:2 за час и 19 минути игра. Заемащата пето място в световната ранглиста Сабаленка направи пет двойни грешки, но отново не загуби сет и спечели мача при шестия си ас.

„Щастлива съм от нивото, на което се представих. Тя има малко по-различен стил и съм супер доволна, че успях да спечеля мача“, заяви Арина Сабаленка.

Снимки: Gettyimages