Спартак (Варна) удря на камък със селекцията. “Соколите” имаха амбициозен план, но реализацията му се оказа трудна задача. До момента варненци реално имат само едно ново попълнение - португалския вратар Кристиано Фигейредо. Молдовският защитник Александър Белоусов бе договорен през есента, но имаше проблем с работната виза. 

Иначе за “Коритото” напоследък се спрегнаха над 10 футболисти, като се мине през няколко играчи на ЦСКА 1948, такива, играли за Локомотив (Пловдив), Етър и други, както и доста чужденци. Развитие обаче няма. 

“В момента навсякъде почти, 70-80%, удряме на камък. Трудно е по няколко причини - позицията на отбора в класирането, България и естествено финансите. Спартак е привлекателно място, клуб със сериозни хора и традиции, а за Варна няма какво да говорим - страхотен град. Отборът е с много фенове, но просто трябва да се завърти колелото. А това ще се случи чрез оставане на тима в елита”, коментира пред “Тема Спорт” Георги Чиликов, който наскоро влезе в щаба на Димитър Димитров-Херо. 

“Финансирането в Спартак е изключително коректно, но очевидно не е достатъчно за някои играчи от чужбина. Все по-трудно става да привличаш в България добър състезател, не говоря само за иностранците. И то дори за трети дивизии навън. Ние имаме проблем даже и с това българи да вземем. А за вторите лиги в чужбина дори вече няма шанс да ти вдигнат телефона, а камо ли да започнем разговори. Това е истината”, обясни Чиликов.